Termeni si conditii

TERMENI SI CONDITII GENERALE

Prezentul document pune la dispozitia utilizatorilor Termenii si conditiile de utilizare a site-ului 3D In The Box (3dinbox.ro), precum și Termenii și condițiile generale de vânzare a bunurilor și serviciilor de către HTW Lasercut & 3D Printing S.R.L.


DEFINITII SI TERMENI


Vanzator – HTW Lasercut & 3D Printing S.R.L.
Cumparator – persoana fizica / persoana juridica care efectueaza o Comanda pe site-ul 3D In The Box (3dinbox.ro) .
Utilizator – orice persoana fizica / juridica inregistrata pe Site-UL 3D In The Box (3dinbox.ro) care si-a exprimat acordul cu privire la conținutul sectiunii Termeni si Conditii Generale.
Cont – sectiunea din Site formata dintr-o adresa de e-mail si o parola care permite Cumparatorului transmiterea Comenzii si care contine informatii despre Client/Cumparator si istoricul Cumparatorului in Site (Comenzi, facturi fiscale, garantii Bunuri, etc.).
Site – domeniul www. 3dinbox.ro si subdomeniile acestuia.
Comanda – documentul electronic prin care cumparatorul transmite vanzatorului, prin intermediul Site-ului, intentia de a achizitiona Bunuri si Servicii afișate pe Site.
Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.
Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.
Specificatii – toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in descrierea acestora.


I. TERMENI ȘI CONDIȚII DE UTILIZARE A SITE-ULUI 3D IN THE BOX (3DINBOX.RO)
Site-ul 3D In The Box (3dinbox.ro) este operat de societatea HTW Lasercut & 3D Printing S.R.L, cu sediul in municipiul Constanța, Strada Industriala 6, Logistic Park, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J13/3165/2019.
Utilizarea site-ului (incluzand accesul, navigarea si cumpararea produselor de pe acest site) constituie un acord implicit de respectare a termenilor si conditiilor enuntate in cuprinsul prezentului document cu toate efectele si consecintele ce decurg din aceasta.
Administratorul site-ului 3D In The Box (3dinbox.ro) isi rezerva dreptul de a modifica in orice moment continutul acestui acord, fara notificarea prealabila a persoanelor care il utilizeaza, denumite in continuare "Utilizatori". Utilizatorii vor avea acces permanent la termenii si conditiile afișate pe site, pentru a le putea consulta in orice moment.
Administratorul site-ului 3D In The Box (3dinbox.ro) face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor de pe site, insa uneori acestea pot contine inadvertente (specificatiile sau pretul produselor modificate de catre producator fara preaviz sau viciate de erori de operare).


ATENTIE: FOTOGRAFIIILE AU CARACTER INFORMATIV SI POT CONTINE ACCESORII CARE NU SUNT INCLUSE IN PACHETELE STANDARD.


Drept de proprietate intelectuala
Continutul acestui site nu poate fi utilizat, reprodus, distribuit, transmis, expus in alte scopuri decat cele expres si legal permise.
Extragerea oricaror informatii urmata de orice utilizare in scop comercial care depaseste sfera copiei private reglementate de lege sau pentru vanzare ori licentiere si fara a avea in prealabil un consimtamant scris al titularilor drepturilor de proprietate constituie o incalcare a termenilor si conditiilor.


Prin accesarea site-ului 3D In The Box (3dinbox.ro) utilizatorii își exprimă acordul sa afectateze si să interfereze in vreun fel cu elementele de securitate ale site-ului, cu elementele care previn sau restrictioneaza utilizarea, copierea unui continut sau elemente care intaresc limitele de utilizare a siteului sau a continutului acestuia.
Frauda
In scopul accesarii si utilizarii anumitor sectiuni ale website-ului poate fi necesara crearea unui cont personal. Prin prezenta declarati ca va asumati integral responsabilitatea pentru toate si oricare dintre activitatile realizate prin intermediul contului pe care il deschideti pe website si, in consecinta, va sfatuim sa asigurati securitatea parolei contului sau a altor date de acces. In cazul in care securitatea contului pe care il detineti este compromisa, trebuie sa anuntati imediat administratorul site-ului. 3D In The Box (3dinbox.ro) nu este responsabil pentru daunele care va sunt cauzate sau care sunt cauzate tertilor de orice fel, prin utilizarea neautorizata a contului.
Drept aplicabil
Prin folosirea site-ului 3D In The Box (3dinbox.ro), utilizatorul se acceptă faptul ca legile romane vor guverna Termenii si conditiile de utilizare si orice disputa de orice fel care ar putea sa apara intre utilizatori si administratorii 3D In The Box (3dinbox.ro) sau asociatii/partenerii/afiliatii acestuia.
In cazul unor eventuale conflicte se va incerca mai intai rezolvarea acestora pe cale amiabila, iar daca rezolvarea pe cale amiabila nu va fi posibila, conflictul va fi solutionat in instantele judecătoresti, in conformitate cu legile romane in vigoare.
Disponibilitatea serviciului
Administratorul 3D In The Box (3dinbox.ro) isi rezerva dreptul de a modifica structura si interfata oricarei pagini sau subpagini a site-ului 3D In The Box (3dinbox.ro) in orice moment si la orice interval de timp liber ales, avand dreptul de a intrerupe temporar sau permanent, partial sau in totalitate serviciile puse la dispozitia publicului prin intermediul acestui website fara vreo notificare prealabila individuala sau generala.
Daca aveti intrebari sau nelamuriri in legatura cu acesti termeni de utilizare, nu ezitati sa ne contactati prin intermediul formularului dedicat de contact sau la adresa de email office@3dinbox.ro


II. TERMENI ȘI CONDIȚII GENERALE DE VÂNZARE
-Toate bunurile afișate pe site-ul 3D In The Box (3dinbox.ro) sunt comercializate de societatea HTW Lasercut & 3D Printing S.R.L, cu sediul in municipiul Constanța, Strada Industriala 6, Logistic Park, inscrisa in Registrul Comertului cu numarul J13/3165/2019, CUI 41621242, denumită în continuare vânzător.
-Prin inregistrarea unei comenzi pe Site, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.
-Cumparatorul efectuează comenzi prin adaugarea produselor in cosul de cumparaturi. Comanda se finalizează prin efectuarea plății în una dintre modalitatile indicate expres pe site.
-Produsul adaugat in cosul de cumparaturi este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea acesteia.
-Contractul se considera incheiat in momentul primirii de catre cumparator de la vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS, a notificarii de expediere a produselor aferente Comenzii.
-La livrare, produsele vor fi însoțite de manual de utilizare și de certificatul de garanție.

-Factura fiscala se trimite cumparatorului pe mail-ul indicat de acesta, in ziua in care produsele sunt predate curierului.
-In cazul platilor online, vanzatorul nu este responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de cumparator (ex.: comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON). Responsabilitatea pentru aceasta actiune îi revine exclusiv cumparatorului.
CONFORMITATEA PRODUSELOR
-Se consideră că produsele sunt conforme cu contractul dacă:

a) corespund descrierii făcute de vânzător şi au aceleaşi calităţi ca şi produsele pe care vânzătorul le-a prezentat cumpărătorului ca mostră sau model;

b) corespund oricărui scop specific solicitat de către cumpărător, scop făcut cunoscut vânzătorului şi acceptat de acesta la încheierea contractului de vânzare-cumpărare;

c) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate în mod normal produsele de acelaşi tip;

d) fiind de acelaşi tip, prezintă parametri de calitate şi performanţe normale, la care cumpărătorul se poate aştepta în mod rezonabil, date fiind natura produsului şi declaraţiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, făcute de vânzător, de producător sau de reprezentantul acestuia, în special prin publicitate sau prin înscriere pe eticheta produsului. 

-Nu se consideră a fi lipsă de conformitate dacă în momentul încheierii contractului de vânzare-cumpărare cumpărătorul a cunoscut sau nu putea, în mod rezonabil, să nu cunoască această lipsă de conformitate.

-Recomandăm consumatorilor să viziteze site-urile / paginile web ale producătorilor înainte de cumpărarea produselor pentru a verifica specificațiile și compatibilitatea acestora.
-Vânzătorul nu este răspunzător de declaraţiile publice făcute prin orice mijloace de către producătorul produsului cu privire la caracteristicile concrete ale acestuia.
- Orice deficiență rezultată dintr-o instalare incorectă a produselor de către cumpărător nu va fi considerată lipsă a conformităţii produselor.
-În cazul lipsei conformității, cumpărătorul are dreptul de a solicita vânzătorului să i se aducă produsul la stadiul de conformitate, fără plată, prin reparare sau înlocuire ori să beneficieze de reducerea prețului sau de rezoluțiunea contractului.
-Orice reparare sau înlocuire a produsului se va face în termen de maxim 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul a predat în acest sens produsul vânzătorului pe bază de proces-verbal.
-Cumpărătorul poate solicita o reducere corespunzătoare a preţului sau rezoluţiunea contractului în oricare dintre următoarele cazuri:
a) dacă nu beneficiază nici de repararea, nici de înlocuirea produsului;
b) dacă vânzătorul nu a luat măsura reparatorie într-o perioadă de timp rezonabilă;
c) dacă vânzătorul nu a luat măsura reparatorie fără inconveniente semnificative pentru consumator.
-Cumpărătorul nu este îndreptăţit să solicite rezoluţiunea contractului dacă lipsa conformităţii este minoră.
RETURURI
-Produsele vor fi returnate in aceeasi stare in care au fost livrate, respectiv acestea trebuie sa aiba toate componentele, accesoriile, inclusiv manualele de utilizare si certificatele de garantie.
-Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, vânzătorul își rezervă dreptul de a percepe o taxa pentru readucerea la stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, ii vom reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia. Cuantumul taxei va fi stabilit de vânzător după evaluarea produsului returnat, nu mai târziu de 3 zile lucrătoare de la recepționarea produsului.
Produse care nu sunt acceptate la retur:
-produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri mecanice sau electrice (nesemnalate ca si defecte estetice in primele 24 ore de la receptionarea produsului).
-cartuse desigilate, tonere care sunt prezentate desigilate pentru retur;
-imprimante/multifunctionale/aparate de fax care au cartusele/tonerele desigilate;

-produse aduse pe comenzi speciale ferme pentru a carei furnizare a fost nevoie de plata in avans;
-produse de pe care au fost dezinstalate sistemele de operare sau alte programe software/firmware existente la cumparare sau daca produsele au licente OEM activate;
-daca au fost achizitionate mai multe produse din acelasi model, se accepta retur doar daca unul singur a fost desigilat.
GARANȚII. SERVICE
-Toate produsele beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare si politicilor comerciale ale producatorilor.
-Vânzătorul garantează faptul că produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.
-Toate produsele sunt insotite de certificate de garantie.
-Produsele aflate in garantie se recepționează în service de către vânzător pe bază de proces-verbal. Repararea sau înlocuirea (dacă repararea nu este posibilă) se face în termen de 15 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul a predat în acest sens produsul vânzătorului pe baza de proces verbal.
-Garantia se pierde in cazul in care se constata ca defectele sunt cauzate de utilizarea necorepunzătoare a produselor de către cumpărător.
-In cazul in care cauzele deteriorarii tin de utilizarea necorespunzatoare a produsului, beneficiarul poate transmite in service produsul prin asumarea cheltuielilor de transport a produsului, precum si a cheltuielilor de service.
DREPTUL DE RETRAGERE (APLICABIL NUMAI CUMPĂRĂTORILOR PERSOANE FIZICE)
-Raporturile comerciale dintre cumparator – persoană fizică si vânzător sunt reglementate legal de Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii.
-Cumpărătorul are dreptul sa notifice in scris vânzătorului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.
-Înainte de expirarea perioadei de retragere, cumpărătorul informează în scris vânzătorul cu privire la decizia sa de retragere din contract. În acest scop, cumpărătorul poate alege orice modalitate de comunicare în scris care asigură confirmarea de primire a solicitării.
-Nu se acceptă solicitarea de retragere formulată în afara termenului de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.
-Cheltuielile ocazionate de ambalare, etichetare, manipulare, transport produs până la adresa indicată de vânzător cad în sarcina cumpărătorului.

-Produsele vor fi returnare în termen de maxim 14 zile calendaristice de la data la care cumpărătorul a comunicat vânzătorului decizia sa de retragere.
-La returnarea produselor se aplică în mod corespunzător reglementările menționate la capitolul „Retururi” din prezentele TERMENI ȘI CONDIȚII GENERALE DE VÂNZARE.
-Cumpărătorul este responsabil pentru diminuarea valorii produselor rezultată din manipularea și utilizarea necorespunzătoare a acestora.
-Nu vor fi rambursate costurile suplimentare în cazul în care cumpărătorul a ales în mod explicit un alt tip de livrare decât livrarea standard oferită de vânzător.
RAMBURSAREA SUMELOR ACHITATE DE CUMPĂRĂTOR
-În oricare dintre situațiile în care produsele sunt acceptate la retur, contravaloarea se rambursează în termen de maxim 14 zile calendaristice de la recepționarea acestora, folosind aceleaşi modalităţi de plată ca şi cele folosite de cumpărător pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care cumpărătorul a fost de acord cu o altă modalitate de plată.