Ai probleme cu imprimanta ta? CLICK AICI!

Deplasarea straturilor

Deplasarea straturilor

Majoritatea imprimantelor 3D folosesc un sistem de control în buclă deschisă, care este o modalitate elegantă de a spune că nu au feedback despre locația reală a extruderului. Imprimanta încearcă pur și simplu să mute capul de printare într-o anumită locație și speră să ajungă acolo. În cele mai multe cazuri, acest lucru funcționează bine, deoarece motoarele pas cu pas care antrenează imprimanta sunt destul de puternice și nu există sarcini semnificative care să împiedice mișcarea extruderului. Cu toate acestea, dacă ceva nu merge bine, imprimanta nu va avea cum să detecteze acest lucru. De exemplu, dacă s-a întâmplat să loviti imprimanta în timp ce imprima, este posibil ca extruderul să se mute într-o nouă poziție. Aparatul nu are feedback pentru a detecta acest lucru, așa că ar continua să imprime ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Dacă observați straturi nealiniate în imprimare, de obicei se datorează uneia dintre cauzele de mai jos. Din păcate, odată ce apar aceste erori, imprimanta nu are nicio modalitate de a detecta și remedia problema, așa că vom explica mai jos cum să rezolvăm aceste probleme.


Viteza prea mare de printare
Dacă imprimați la o viteză foarte mare, motoarele imprimantei tale 3D ar putea avea dificultăți să țină pasul. Dacă incerci să lucrezi cu aceasta mai repede decât pot motoarele, vei auzi un clic, deoarece motorul nu reușește să atingă poziția dorită. Dacă se întâmplă acest lucru, restul imprimării va fi aliniat greșit fata de tot ce a fost imprimat înainte. Dacă simți că imprimanta ta  se mișcă prea repede, încearca să reduci viteza de imprimare cu 50% pentru a vedea dacă ajută. 


Probleme mecanice sau electrice
Dacă alinierea greșită a stratului continuă, chiar și după reducerea vitezei de imprimare, atunci este probabil din cauza unor probleme mecanice sau electrice ale imprimantei. De exemplu, majoritatea imprimantelor 3D folosesc curele care permit motoarelor să controleze poziția extruderului. Curelele sunt de obicei realizate dintr-un material de cauciuc și întărite cu un anumit tip de fibră pentru a oferi rezistență suplimentară. În timp, aceste curele se pot întinde, ceea ce poate afecta tensiunea curelei care este utilizată pentru a poziționa extruderul. Dacă tensiunea slaba, cureaua poate aluneca pe roata de antrenare, ceea ce înseamnă că scripetele se rotește, dar cureaua nu se mișcă. Dacă cureaua a fost instalată inițial prea strâns, acest lucru poate cauza, de asemenea, probleme. O centură prea strânsă poate crea exces de frecare în rulmenți care va împiedica rotirea motoarelor. Asamblarea ideală necesită o curea care este oarecum strânsă pentru a preveni alunecarea, dar nu prea strânsă pentru a permite o miscare naturala. Dacă începi să observi probleme cu straturile nealiniate, ar trebui să verifici dacă toate curelele au tensiunea adecvată și nici una nu pare să fie prea slăbită sau prea strânsă. Dacă crezi că poate exista o problemă, te rugăm să consulti manualul de utilizare iar dupa caz, sa ne contactezi. 

Există, de asemenea, câteva alte probleme electrice obișnuite care pot face ca motoarele să își piardă poziția. De exemplu, dacă nu ajunge suficient curent electric la motoare, acestea nu vor avea suficientă putere pentru a se învârti. De asemenea, este posibil ca componentele electronice ale driverului motorului să se supraîncălzească, ceea ce face ca motoarele să se oprească temporar de rotire până când componentele electronice se răcesc.



Articole similare

  • Linii pe suprafata printata
    Linii pe suprafata printata
    Suprafata printurilor tale este compusa din sute de straturi. Daca totul este in regula, aceste straturi vor fi fine si se vor vedea ca un intreg. Totusi, daca unele setari sunt gresite sau exista...